Balaton télen-nyáron

Balaton télen-nyáron

A legjobb kutyás strandok a Balatonon

2021. április 30. - Balatonfan

Minden gazdi leghőbb vágya, hogy kedvencét ahová csak lehet, magával vihesse. Embernek és kutyának egyaránt fontosak a közös programok – az évszak adta lehetőségeken belül. Tavasszal és ősszel szívesen kirándulunk, nyáron pedig szeretnénk együtt strandolni. Igen ám, de ez utóbbira nincs sok lehetőségünk. Az elmúlt években kicsit javult a helyzet, nyílt néhány kutyás strand, zömmel a Balatonnál.

Miután nem lakik mindenki a Balaton környékén, és sokan szeretnénk a nyaralásra is magunkkal vinni négylábú barátunkat, vagy akár csak egy hosszú hétvégét töltenénk vele (is), a strand mellett jó, ha rendelkezésre állnak kutyabarát szálláshelyek. S bár sok szálloda hirdeti magát úgy, mint ahol nem csak két-, de négylábú vendégeket is szívesen látnak, akik próbálták már, tudják, hogy ez korántsem egyszerű. Sok helyen van méretlimit, vagyis csak kistestű kutyát fogadnak – ez sokunk számára máris sikertelenné teszi a vállalkozást. És ha fogadják is Blökit, a nyaralás gyakran csalódás: nincs elkerített udvar, és volt, hogy maga a személyzet nem volt igazán kutyabarát.

kutyi_1920.jpg

Fonyód a kutyás nyaralás kategóriában a legjobb balatoni választás. A strandja a vízi rendőrség mögött, egy hatalmas, füves területen található, ahol a kutyák kedvükre szaladgálhatnak, és még a labdát is el lehet dobni. A rendelkezésre álló víz nem egy szárazföldhöz csatlakozó pocsolya, hanem valóban a Balaton. Van stég, a gazdiknak büfé és WC (ezt a lehetőséget ne becsüljük alá), a parkolás a strand melletti parkolóban ingyenes. Fontos megjegyezni, hogy a füves területet teljesen bekerítették, tehát kutyusunk biztonságban szaladgálhat.

A közelben harminchat kisállatbarát szállás található, ebből tizennyolc Fonyódon.

Ha másfelé kirándulunk, találunk még kutyás strandot Balatonbogláron (ez már a mi értékelésünk szerint nem is kutyastrand, mert a vízminőség romlása miatt fürdésre nem alkalmas; reméljük, hamarosan javul a víz minősége, és újra fürödhetnek itt a kutyák).

Tihanyban, és a Tihanyi Belső-tónál is várják a kutyákat egy kis úszásra. Ezek nem olyan kiépített strandok, mint a fonyódi, nincs büfé és belépődíj sem, de ha valaki épp arra jár, a nagy melegben érdemes kiszállni kedvencünkkel egy kis megmártózásra. Ezeken a strandokon külön kijelölt rész van a kutyáknak, így itt inkább csak őket hűsíthetjük le egy kis pancsolással, közös fürdőzésre nincs lehetőség.

A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert nagyon jó vendégértékelésekkel rendelkezik. Itt is van büfé és mosdó, mint Fonyódon, a gazdival közös úszáshoz egy nádassal övezett partszakasz ad lehetőséget.

Balatonföldváron találtunk még olyan strandot, amit kutyussal is meglátogatnánk. Nagy a zöld terület, akár ötven is kutya is szaladgálhat egyszerre. Itt nincs büfé a gazdiknak, de a belépés ingyenes, így remek választás lehet annak, aki előnyben részesíti a magával vitt ételt.

Láthatjuk, hogy ha a nyarat a Balatonnál képzeljük el, nem kell lemondanunk arról, hogy strandolás közben velünk legyen a legjobb barátunk. Érdemes több strandot kipróbálni, hiszen igényeink nem egyformák. Mi először Fonyódon fogunk megmártózni.

Balatoni kutyás strandolásra fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://balatontelennyaron.blog.hu/api/trackback/id/tr1216515782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása