Balaton télen-nyáron

Balaton télen-nyáron

Hogyan kerül Harry Potter a Balatonra?

2022. május 16. - Balatonfan

Harry Potter télen-nyáron jó ötlet, de a filmeken és a könyveken túl is vannak mágikus élmények felnőtt és gyerek mugliknak egyaránt. Idén a varázsvilág Fonyódot is beveszi, és június első szombatján a Sunset Resort kertje Harry Potter világát nyári hangulatba öltöztetve idézi meg. Varázsige nem kell a belépéshez, viszont foglalni mindenképp érdemes már időben, hogy péntek este a dísztalár helyett viselendő másnapi szettet – nincs dress code - már helyben, a saját apartmanunkban készíthessük elő. A pénteki érkezés mellett szól az is, hogy ha a helyszínen vagyunk és csak a szállásról kell kisétálni a kertbe (ami bizonyítottan rövidebb táv, mint a Roxfort keleti szárnyától elérni a Tiltott Rengeteg csücskéig) akkor nem kell majd dugóban ülve a pünkösdi hétvégén az előrejelzések szerint a nem lesz könnyű hoppanálni a várhatóan nagy balatoni forgalom miatt.

Az elvarázsolt kert csodálatos kilátással a Balaton északi partjára, tökéletes helyszín egy mágikus naphoz, a tanúhegyekre néző panorámával és a balzsamos nyári hangulatot idéző balatoni levegővel. Kicsik és nagyok egyaránt találnak kedvükre való elfoglaltságot, és mindehez nem is kell az Abszolút kacifántos utcái között bóklászni egy jó helyet keresve.

fonyodi-programok-harry-potter-balaton-telen-nyaron.jpg

Kép forrása: Sunsetresort.hu

Hogy mi is várható pontosan a programokat tekintve? A kviddicsbajnokság mondjuk továbbra sem itt lesz, mert a szeles Balatoni partszakasz nem a legideálisabb a pálya kialakításához, ráadásul egy ennyire pihenésre kitalált helyen még az aranycikesz is inkább csak a Balaton felszínén lebegne az össze-vissza repkedés helyett, teljesen beleolvadva és átadva magát ennek a fantasztikus milliőnek.

Csüggedésre azonban semmi ok, mert lesz 9 és ¾ bár, amit könnyen megtalálnak az avatatlan szemek is, és nem zár be a kicsit később érkezők előtt sem. Meglátogatása felér egy bűbájtanóra leckével, csak itt a jól ismert elnevezések és varázsitalok különleges koktélkombinációkat rejtenek, és rossz jegyet sem kaphatunk. Vizsga nincs, csak egy csipetnyi mágia és fantasztikus választék: a Bazilikusz bájitalra reflektáló koktél fonyódi variációja szerencsét hoz (1-2 órára legalábbis biztosan), a Veritas szérum Balatoni megfelelője megfelelő mennyiségben fogyasztva igazmondásra buzdít mindenkit. A Dementor ellenszer pedig állítólag igencsak ütősre sikeredett, de hát kell is az, ha valaki egy ilyen rendezvényen szeretne részt venni. Fő a biztonság, ugye?

Természtesen az almalé, ásványvíz és egyéb mugliknak való italok sem fognak hiányozni, mert hát ők sem maradhatnak szomjan.

A bűvészshow keretein belül olyan élményben lesz részünk, amely a Roxfort falai között is megállná a helyét, mindegy, hogy a Griffendél, Hugrabug, Mardekár vagy Hollóhát házak rajongói vagyunk, a titokzatos trükköknek köszönhetően garantált a jó szórakozás. Mindenféle mágikus kiegészítőt rejt majd a teljes kerti partszakasz, a Fúria fűz kedves balatoni farokonainak árnyékában a Balaton déli partjának egyik legszebb részén. Érdemes kis sétát tenni, és szemügyre venni ezeket is.

Idén a bagolyposta bevárása helyett mindenki maga intézi a megjelenéshez szükséges feltételek teljesítését: a saját kezünkbe kell venni az irányítást, és online vagy applikációból foglalni szállást, hogy mindenképp ott legyünk, mert az Időnyerő nyaklánc Hermionénál maradt, így ez a kis kedvcsináló tudja csak biztosítani, hogy ne maradjunk le.

A bejegyzés trackback címe:

https://balatontelennyaron.blog.hu/api/trackback/id/tr2917831221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása