Balaton télen-nyáron

Balaton télen-nyáron

Februári romantika a Balaton partján

2022. február 08. - Balatonfan

Bár sokszor hangoztatjuk, hogy a Balaton minden évszakban csodálatos, a legtöbben még mindig nyári úticélként gondolunk rá. Pedig a téli időszakban nem csak az szól a Balaton part meglátogatása mellett, hogy gyorsan elérhető úti cél, hanem az is, hogy egy sokkal csendesebb arcát mutatja ilyenkor. Februárban pedig, Valentin napra keresve sem találni tökéletesebb helyszínt, ha egy kicsit elszöknénk a legkedvesebbel.

valentin_napi_program_fonyod_sunset_resort_balaton_telen_nyaron_2.jpg

A szerelmesek ünnepét lehet szeretni, lehet nem szeretni, de ha megemlékezünk róla, azzal általában még senki nem nyúlt mellé. Természetesen nem feltétlenül a piros lufikkal tarkított, óriási rózsacsokrokkal és plüssmackó rengeteggel való ünneplés az egyetlen „jó megoldás”, hiszen egy kis kirándulás, vagy ha belefér, néhány nap romantikázás fantasztikus élmény és igazi testi-lelki feltöltődés így az évkezdést követő hetekben. Főleg az elmúlt évek megcsappant utazási lehetőségeit tekintve értékelődött fel igazán minden opció a nem otthon eltöltött időre, így, ha a körülmények lehetővé teszik, mindenképp érdemes élni a lehetőséggel.

A Balaton partja nemcsak könnyen és gyorsan megközelíthető, de a romantikus tóparti sétáktól kezdve, a finom ételeken, italokon át a kulturális programokig minden elérhető, és még a nyáron megszokott tömeggel és turistacsoportokkal sem kell „osztozni” az élményekben.

A déli part ilyenkor azért is jó választás, mert a fantasztikus panoráma, a Balaton téli arca a Badacsonyi hegyekkel különleges látvány és csodálatos élmény kézen fogva sétálni a kedvessel, ilyen táj-képpel a háttérben. Fonyód például az egyik legszebb kilátással rendelkező partszakaszú város, így érdemes akár ott körülnézni, és két napra kiszakadni a mindennapokból egy kis lopott közös időre.

Fonyód korosztálytól és érdeklődési területtől függetlenül mindenkinek tartogat valami igazán neki valót, íme néhány Valentin ötlet:

Az aktív pihenést előnyben részesítő párok számára kitűnő lehetőség egy Valentin-napi „túra” a Sipos-hegyi parkerdőben. Válogassuk össze kedvenc zenéinket, fogjuk kézen a párunkat, és tényleg, mint a filmekben, telefon fülesét megosztva hallgassuk meg séta közben a legkedvesebb zenéinket. Garantált a siker és a nosztalgia.

Ha már a szerelmesek ünnepe, akkor a mólói séta is szuper program lehet, és az Emberpár szobor felkeresése, hiszen az pont egy víz felé, a messzibe révedő, egymás kezét fogó párost ábrázoló szoboregyüttes. A Fonyódi móló pedig a leghosszabb, így, ha valahonnan, innen mindenképp érdemes megcsodálni a Balatont.

Ha pedig még valami különlegeset is szeretnénk, lehet akár okos apartmant is foglalni, így tényleg csak a párunkkal egymásra kell koncentrálni, és applikációból intézhető minden, ami az utazás és a szállásra érkezéssel és minden mással kapcsolatos. Zavartalan pihenés és teljes nyugalom a Valentin nap égisze alatt a rohanó és munkával teli hétköznapok után Balcsi partján, mi kell még? Például jó ötlet lehet, egy finom reggeli a festői környezetben, ami elsőre filmbe illő Bálint napi trükknek tűnhet, de mégis az egyszerű és nagyszerű kategória, hiszen sem a szervezés nem igényel óriási ráfordítást, sem a kivitelezés.

Mindegy, hogy titokban szervezkedünk, vagy közösen tervezzük meg a szerelmes kiruccanást, egy biztos: arra figyeljünk, ami ilyenkor (is) a legfontosabb: egymásra és magunkra. Ha pedig mindezt távol a nyüzsgéstől, de mégis könnyen elérhető helyen tennénk, akkor a Balaton partja és Fonyód tökéletes helyszín.

A bejegyzés trackback címe:

https://balatontelennyaron.blog.hu/api/trackback/id/tr8917305964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása