Balaton télen-nyáron

Balaton télen-nyáron

Ma lenne 53 éves Molnár Csilla

2022. január 20. - Balatonfan

Ma lenne 53 éves Molnár Csilla, 1985-ös magyar szépségkirálynő.

Szinte nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné a nevét és ha mutatnánk róla egy fotót akkor sokan felismernék a 17 éves leányzót.

molnarcsilla2.jpeg

Az is biztos, hogy ő tényleg örökre 17 éves maradt és fura belegondolni, hogy az 53-dik születésnapját ünnepelné. Vajon ha élne, most milyen életet élne?

Írtak róla könyveket, megihletett dalszerzőket, és Fonyódon, ahol élt, egy emlékszobor is készült Túri Török Tibor szobrászművész által.

Az alkotást Fonyód és Bélatelep között a hegyoldalon található Örök Szerelem Háza mellett állították fel még 2017-ben. A csodás balatoni panoráma előtt álló szobor Molnár Csilla tragikus sorsú szépségkirálynő halálának harmincadik évfordulója alkalmával készült.

molnar-csilla-fonyod.jpg

Kép forrása: kozterkep.hu

Fehér, spanyol kerámia a fiatalságot és az ártatlanságot is a szimbolizálja. A Kripta-Villa földszinti termében egy kiállítást is berendeztek és az egyik legnépszerűbb fonyódi nevezetességek közé tartozik.

Nem véletlen a helyszínválasztás, hiszen korábban már írtunk a szinte misztikusan legendás házról, aminek építtetője Abrudbányay-Rédiger Ödön erdélyi gyógyszerész, aki beleszeretett egy gyönyörű lányba, aki hirtelen elhunyt. Az ő emlékére épült a ház és az alagsorban még egy kőből faragott ágy is készült, amibe két szerelmes pár fekszik, egymás kezét fogva.

Ödönnek a gyönyörű fonyódi panorámáról jutott eszébe, hogy ez lehet az egyetlen méltó hely, ahol szerelmére emlékeznek. Nincs ez másként Molnár Csilllával sem, hiszen sokak szívében él a 17 éves szépségkirálynő és szívesen meglátogatják a szobrát és a kiállítást is mind a mai napig, sőt, szülők viszik el nyaralás alkalmával a gyermekeiket, és mesélnek arról, milyen volt anno a tévé előtt izgulni 1985-ben.

Fonyód az a város, ahová télen is érdemes ellátogatni, hiszen a fürödni nem is lehet, kirándulni és csodás helyeket, misztikus történeteket megismerni annál inkább

AJÁNLÓ >>: SUNSET RESORT: Magyarország első, Balatonon elhelyezekedő, félautomatizált apartmanszállása!

A bejegyzés trackback címe:

https://balatontelennyaron.blog.hu/api/trackback/id/tr216819654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása