Balaton télen-nyáron

Balaton télen-nyáron

5 belföldi utazási trend 2021-ben

2021. február 05. - Balatonfan

A külföldi utazást tervezők egy ideje – ha akarták, ha nem - elengedtek a tervezgetést, mert ha valami biztos, ezzel kapcsolatosan, az az, hogy semmi sem biztos. Ha fel is oldják a korlátozásokat, még rengetek megválaszolatlan kérdés marad és egyszerűen lehetetlen előre tervezni.

Mi a helyez azokkal az utazókkal, akik már most tudják, hogy belföldön maradnak, mire számíthatnak?

1. Lényeg a tervezés!

Láthattuk, hogy a nyári korlátozások feloldása után a szállásadók egy egészen új helyzettel szembesültek. Új igények, új megoldások kellettek azonnal, aminek fenntartására idén is szükségük lesz. 2021-ben még 6 hosszú hétvégénk lesz (reálisan 5, ha március 13-14-15 nem nézzük) és már most jól lászik, hogy a tavaly nyári őrület egyik legnagyobb tanulsága, hogy javasolt jó előre szállást foglalni, mert a magyarok utazási kedve nem csökkent, csak be lett korlátozva, így már sokan a Húsvéti 4 napos (április 2-3-4-5) szállását intézi, aki biztosra akar menni, de az óvatosabbak is már Pünkösdben gondolkodnak.

2. Visszatérítési garancia, extra szolgáltatások

A szállásadók mindent megtesznek, hogy az utazók biztonságban érezzék magukat és a pénzüket is. Nagyon sok szálláshely vállal visszatérítési garanciát, ha a vészhelyzet meghosszabbítása miatt ellehetetlenül az utazás és mivel nem csak mi, utazók vagyunk kiéhezve egy jó kis wellness hétvégre, hanem a hotelek is a vendékekre, azért ugyanazért a pénzért nagyon sok extra szolgáltatás is kínálnak.

3. Okos hotelek – érintésmentes kiszolgálás

A tavaly nyári statisztikai adatokból kiindulva az utazók elvárják a fokozott higiéniai előírásokat, sőt külön figyelmet szentelnek ennek a weboldalakon, hogy ki, hogyan oldja meg.

Sokan ódzkodnak a hotelektől, mondván, hogy ott nehéz betartani az előírásokat, főleg a közös étkezéseknél például, de legalább ennyien veszik fontolóra, hogy akarnak-e egy faházat bérleni, ahol pont a kiszolgálás élménye veszik el.

Magyarországon még nagyon kevés az úgynevezett okos hotel, pedig lényegében teljes egészében lefedi a két említett példa minden jó tulajdonságát. Hotel színvonal, gyakorlatilag zéró érintkezéssel, mégis teljes kényelemben.

A pár éve még tesztidőszak alatt lévő szállodák pillanatok alatt kinőték magukat és most már nem a jövő, hanem a jelen szállásai. A foglaláshoz nincs szükség semmi másra egy okostelefonra. Az appon keresztül mindent el tudunk intézni és ebből adódóan nincs recepció, sorban állás, várakozás és érintkezés sem a személyzettel.

4. Hosszútávú bérlés

Ha mindig is ki akartad próbálni, hogy milyen egy hotelben élni, akkor most ennél jobb alkalom nem lesz! Nagyon sok szálloda állt át a hosszú távú bérlésre, ami remek ötlet, főleg vidék szállások esetén. Egy-két hónapra is lefoglalhatsz egy szállást, és teheted át a home office székhelyedet akár a fővárosból egy csendes vízparti kis lakosztályba és kit tudja, talán annyira megszereted, hogy maradsz. (Ajánló: Hogyan lettem balatoni lány 2020-ban?)

5. Zsúfolt helyek kerülése, természetközeli desztinációk

Aki belföldön marad és főleg a balatoni élmény keresi, előtérbe kerültek, az eddig méltatlanul figyelmen kívül marad helyek. Ilyen Balaton környéki települések többek között Badacsonytomaj, Fonyód, Balatonberény. Csupa nyugodt, mégis 100% balatoni élményt kínáló helyszínek a vízpart mellett, számos látnivalóval és főleg a kevesebb emberrel, nagyobb terekkel.

A járvány teljesen átformálta a turisztikai és a piaci igényeket is és még nincs vége, de jó hír, hogy olyan változásokat is hozott az életünkbe, ami már akár évek óta váratott magára. Az érintésmentes, bizonyságos foglalásokhoz és digitalizációhoz való alkalmazkodás mindenképp a hazai turizmus sikerét erősíti már nem csak hosszú, de rövid távon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://balatontelennyaron.blog.hu/api/trackback/id/tr8916416600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása