Balaton télen-nyáron

Balaton télen-nyáron

Hozd helyre a párkapcsolatod egy hétvége alatt

2021. október 31. - Balatonfan

Nem figyel rám. Minden fontosabb, mint én. Csak a tévét bámulja, ha otthon vagyunk. Mindent szanaszét hagy a lakásban, a zoknikat is én pakolom el. Középen nyomja a fogkrémestubust….

Ismerős? Minden kapcsolatban, minden házasságban vannak konfliktusok, az együttélés a kompromisszumokról szól – unalomig hallott mondatok. De hol van a határ a kompromisszum és a korlátlan tűrés között? Ki mondja meg, hol van az a bizonyos határ?

Az biztosan állítható, hogy ha két ember szereti egymást, és a zoknik, fogkrémes tubusok okozta kellemetlenségek ellenére jól megvannak együtt, akkor abban a kapcsolatban nincsenek komoly bajok. Persze, mindenkinek vannak idegesítő szokásai, és gyakran az apró dolgok váltják ki a legnagyobb veszekedést. Ha én is fáradt és ideges vagyok, akkor a te apró hibáid is nagynak tűnnek. És máris kitörhet a veszekedés egy el nem mosogatott pohár miatt.

Igazi párkapcsolati próba volt a 2020-as év, amikor a legtöbben otthon voltunk „egymás nyakán” - szerencsések azok, akiknek nem került komoly válságba a kapcsolatuk. De még azoknak a pároknak is, akik át tudták vészelni ezt az időszakot, szükségük van kikapcsolódásra, lazításra, hogy kipihenjék a hétköznapokat.

Egy-egy kettesben töltött hétvége, amikor nincs főzés, nincs házimunka, nincs gyerek, sem rokonság, olyan feltöltődést tud adni, ami által újult erővel tudunk nekivágni a következő időszaknak.

Hogyan válasszunk úticélt?

Mindegy, hogy wellness-hétvége, erdei kirándulás vagy városnézés lesz a program, a lényeg, hogy olyan helyre menjünk, ami mindkettőnknek tetszik. Nem fog sikerülni a kikapcsolódás, ha az egyikünk kényelmetlenül érzi magát. Egy ilyen hétvége inkább legyen egyeztetett program, mint meglepetés. A szállástípusok közül erre a célra az apartman a legmegfelelőbb, beosztása és szeparáltsága miatt.

Tényleg kettesben menjünk! Hagyjuk otthon a gyerekeket, ne menjünk közösen a baráti házaspárral. Legyen ez a mi közös időnk, amikor csak a pihenésre koncentrálunk, és egymásra figyelünk.

Ne a közös, pihenős hétvégén beszéljük meg a gondokat! Egy békésnek gondolt problémaegyeztetésből könnyen lesz veszekedés, ami elrontja az egész hétvégét.

Próbáljuk meg, hogy nem veszünk tudomást az apróbb kellemetlenségekről! Ne kritizáljuk egymást, egyszerűen ignoráljunk minden idegesítő dolgot. (Oké, ha az étteremben felteszi a lábát az asztalra, azért nyugodtan szóljunk rá.)

Ne várjunk csodát! Ha a párunk otthon szétdobálja a ruháit, nem a szállodában fogja szépen összerendezve a székre tenni őket. Nem is erről szól az ilyen kirándulás, hanem pont arról, hogy ne törődjünk vele.

Legyünk bolondok! Táncoljunk az esőben, fröcsköljük le egymást a medencében, nevessünk, sétáljunk kézen fogva.

parkapcsolat-megmentese-balatoni-szallas.jpg

Legtöbbünknek nem áll korlátlan mennyiségben rendelkezésére a pénz, és ez is sok konfliktus forrása egy kapcsolatban. Határozzuk meg, mennyit akarunk-tudunk költeni egy közös hétvégére, és azt szánjuk is rá. Nincs annál lehangolóbb egy üdülésen, mint amikor azért nem ülünk be egy cukrászdába, azért nem megyünk el egy helyi színházba, mert sokba kerül. Úgy vigyünk magunkkal pénzt, hogy abból ne akarjunk feltétlenül hazavinni. Amit ott költünk, azt az üdülés-keretből költsük, ne a konyhapénzből. Fontos, hogy egyeztessük előre, mekkora ez a keret, hogy mindkét fél tisztában legyen vele, meddig nyújtózkodhatunk abban a pár napban.

És végül: egyikünk sem lesz más ember a mininyaralás után. Visszamegyünk a hétköznapokba, de egy kellemesen töltött hétvége ráébreszthet minket arra, mit szeretünk a másikban, és milyen jó együtt lenni. És amellett, hogy feltöltődünk lelkileg, újra felfedezhetjük egymást, és legközelebb talán már nem is lesz olyan nagy baj egy eldobált zokni.

A bejegyzés trackback címe:

https://balatontelennyaron.blog.hu/api/trackback/id/tr2216740844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása