Balaton télen-nyáron

Balaton télen-nyáron

A vidéki vízparti ingatlanok a járvány nagy nyertesei

2020. november 24. - Balatonfan

A lakóingatlanokba történő invesztálás hosszú idők óta az egyik legnagyszerűbb befektetési döntésnek bizonyul. Ezen értékálló befektetések sorában kimagasló helyen szerepelnek azok az ingatlanok, melyek megkülönböztetett, sokak által kedvelt és sűrűn látogatott, vízparti, turistamágnes területeken helyezkednek el. Magyarországon ilyen rangos kitüntetésnek örvend a Balaton, hiszen a magyar tenger festői környezetének, földrajzi és turisztikai varázserejének köszönhetően továbbra is vonzó ingatlanbefektetési célpontnak minősül.

Egy lakás vásárlásánál több szempontot is figyelembe kell venni, mely tényezőket most nem ecseteljük hosszasan, csupán kiragadunk néhány mérvadó paramétert ezek közül, éspedig:

  • az előbb is említett ingatlan-elhelyezkedési faktor kulcsfontosságú szerepet tölt be a beruházási projekt során
  • ezt követően pedig érdemes mérlegelni azt, hogy közép- vagy hosszú távú befektetésben gondolkodunk
  • továbbá, hogy a kiválasztott terület fejlődésére – ezáltal pedig az ingatlanok felértékelődésére – milyen kilátások nyílnak a közeljövőben?

Mivel az élet minden területére kiható pandémia átminősült munkamódszert hívott napvilágra, és világszerte egyre többen élnek a home office kínálta ellensúlyozó lehetőséggel, sokan az egész életstílusuk átrendezését tervezik. Az otthonról is végezhető munka iránti igény fellendülése az ingatlanpiacban is változásokat hoz. Egy Balaton tóparti lakóingatlan vásárlása során fenntarthatjuk a kényelemben, kellemes atmoszférában, csodálatos környezetben végezhető munka nem mindennapi lehetőségét – mindezt felvértezve a balatoni életstílus magával ragadó fílingjével.

balatoni-vizparti-ingatlanok-home-office.jpg

Akár saját magunk számára, akár bérbeadás céljából vásároljuk a balatoni nyaralót, apartmant döntésünk mindenképpen nagyszerű befektetésnek bizonyul. Egy vízparti ingatlan saját célú vásárlása során megtakaríthatjuk a bérleti díjakat, amennyiben pedig a bérbeadás mellett döntünk, ezáltal hosszú távú értéknövekedést és rendszeres jövedelmet biztosítunk a magunk számára.

Miért éppen a Balatonon érdemes ingatlant vásárolnunk?

A magyar tenger magában hordozza azt a mérhetetlen béke-érzést, melyet kizárólag a vízparti élet során lehet megtapasztalni. A vízközeli tartózkodásunk hatására elménk megtisztul a posztmodern lét túlstimuláltságának jelentős részétől. Nem meglepő hát, hogy a vízparti ingatlanokért akár 10-20 százalékkal többet is hajlandók vagyunk fizetni.

A világjárvány ideje alatt nagymértékben megnőtt a vidéki élet iránti igény, mellyel általában a harmónia, béke, nyugalom, csodálatos panoráma, friss levegő érzésvilágát szoktuk összekapcsolni. Hazánkban a Balaton vidéke jelenti számunkra a klasszikus vízparti kikapcsolódás, töltekezés, relaxálás, a mókuskerékből való ideiglenes kimozdulás színhelyét.

balatoni-vizparti-ingatlan-sunset-resorts-fonyod-1.jpg

Fonyódi kilátás

A járvány erőteljesen átrendezte a korábban megszokottnak, normálisnak tekintett életünket, és a home office sokak számára magával hozott egy újfajta minőséget. Egy Balaton-vízparti ingatlan vásárlásának több előnye is van, hiszen egyrészt az itt megvásárolt lakások – főként, ha azok örökpanorámásak – szinte felbecsülhetetlen értékkel bírnak, másrészt pedig a lakásunkat bármikor kiadhatjuk.

Abban az esetben, ha régóta vágyunk arra, hogy megvásároljunk egy ízléses ingatlant a Balatonon, azonban ódzkodunk a túlzsúfolt településektől, ugyanakkor szeretnénk egy csendes, nyugodt helyen fekvő lakásra szert tenni, érdemes szétnéznünk például Fonyód újépítésű apartmanjai között.

balatoni-vizparti-ingatlan-sunset-resorts-fonyod-2_1.jpg

Sunset Resorts Apartmanház Fonyódon

Fonyódon mindent megtalálunk, amit egy vízparti élettől elvárunk, hiszen a kikapcsolódás számos lehetőségére esélyünk nyílik, mindemellett pedig a csendes, szemlélődő, tóparti magányban is részesülhetünk. Akár naponta ellátogathatunk a híres, és megdöbbentő szerelmi történetet megörökítő Kripta-villába – egy finom kávéra (elvitelre), és nosztalgiára; sétálhatunk a fonyódi mólón, miközben megcsodáljuk a nevezetes Páros akt (Emberpár) szobrot; ellátogathatunk a múzeumba, vagy éppenséggel a háromhektárnyi területen elterülő fonyódi piacra. Nem utolsó sorban pedig: rendszeresen „lubickolhatunk” a jellegzetes és pótolhatatlan Balaton-vízparti életérzésben.

banner500x500.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://balatontelennyaron.blog.hu/api/trackback/id/tr9816296392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása