Balaton télen-nyáron

Balaton télen-nyáron

Tavaszváró, feltöltődő, gondűző napok a Balaton partján

2022. március 06. - Balatonfan

A március a tavasz ígéretével érkezett idén is, ami ezekben a feszültséggel és kiszámíthatatlansággal teli hetekben üdítően hat a lelkünkre. Végre lehet hosszabb napsütés sétákat tenni, nincsenek mínusz fokok, nem is sötétedik már kora délután, sőt, egyre többször indulnak újra madárcsicsergéssel a reggelek.

Az már csak ráadás, hogy a hónapban egy hosszú hétvége is van, így akár néhány nap erejéig el lehet vonulni kicsit töltődni, hogy aztán új lendülettel és tele pozitív energiával tudjunk visszatérni a mindennapokhoz. A Balaton ebben az időszakban is fantasztikus lehetőségeket tartogat, és mivel jócskán a szezon előtt vagyunk, nem kell osztoznunk az élményben a turisták tömegével. A naplemente és a kilátás pedig a déli partról a legszebb, így most onnan szemezgetünk a látnivalók és kirándulóhelyek között.

A szállást tekintve érdemes Fonyódot kijelölni a „bázisnak” mert egyrészt könnyen megközelíthető, konkrét közlekedési csomópont, másrészt, ha nincs kedvünk nagyon átmenni máshová, itt remek éttermek, kávézók, sétahelyek vannak helyben is. Érdemes inkább apartman jellegű szállásokban gondolkodni, mert így akár az utolsó pillanatban eldöntött utazás sem fog meghiúsulni szobakeresés miatt, és aki az okosmegoldások híve, annak külön jó hír, hogy az okos apartmanok esetében például minden intézhető telefonról, így nincs becsekkolásnál sorban állás, recepción várakozás, csak gondtalan és nyugodt pihenés, már a megérkezés pillanatától kezdve. Kiskutya, kisgyerek mellett, vagy kicsit intimebb csendesebb elvonulásra vágyóknak pedig kimondottan előnyös, ha nem kell vendégsereggel találkozni.

Látnivalók Fonyódon:

Ha tényleg nem mozdulnánk sehova, csak sétatávon belül, akkor érdemes vízparti szállást választani, így már a szobából élvezehető a fantasztikus panoráma, és még csak ki sem kell mozdulni. Persze, nem kell beérni „ennyivel”, hiszen nagyon kis távolságokra fantasztikus helyeket tartogat ez a város. Séta helyszínnek tökéletes a Szaplonczay sétány, ahonnan a tanúhegyek és Badacsony az egyik legszebb arcát mutatja, vagy a A Walkó kilátó, amelyik az egyik legszebb kilátó a déli parton. Tipikusan az a hely, amit ha először látunk, azért érdemes megnézni, ha pedig jártunk már ott, akkor újra meg kell látogatni, biztos, ami biztos.

Ha séta, akkor a Bélatelepi villasor megunhatatlan úticél, múlt században találjuk magunkat egy pillanat alatt, és a nagypolgári épületeket elnézve azonnal időutazónak érezzük magunkat, szinte várjuk, hogy felbukkanjon egy kedves úr vagy hölgy korhű ruhában és mosolyogva kellemes napot kívánjon, miközben elsétál mellettünk.

Persze egy pihenős hétvégének nem muszáj kötött programja legyen, ha csak az tesz boldoggá minket, hogy a szállásunktól a kávézóig menjünk csak el, az is teljesen rendben van, lényeg a töltekezés és a napi pörgés és a rohanás „ide kell érni, oda kell menni” érzés hátrahagyása.

fonyodi-latvanyossagok-balaton-telen-nyaron-blog-sunset-resort-apartman.jpg

Kép forrása: Sunsetresort.hu

Környező helyek, kiránduló helyszínek:

Ha a hosszú hétvégére több helyet is beiktatnánk a programba, érdemes ellátogatni Balatonboglárra is. Egyrész Fonyódról pikk-pakk oda lehet érni, másrészt itt is remek dolgokat láthat az ember fia/lánya. Kirándulni vágyóknak tökéletes úti cél a Gömb kilátó, ami a fonyódi villák 1800-as éveket idéző hangulata után egy gyors ugrással az 1950-as évekbe repít minket, és az alumínium elemekkel és grandiózus méretekkel, csodálatos körpanorámával, ami a minden napszakban fantasztikus.

Ha Balatonboglár, akkor kihagyhatatlan a város jelképének, a Kék kápolnának a meglátogatása, amely a Kápolna domb legmagasabb pontján található, és évszaktól függetlenül remek kirándulási, séta helyszín. Itt található a Vörös kápolna is, amely ugyancsak kihagyhatatlan és parkosított környezetével kellemes sétáló teret biztosít a látogatóknak.

A márciusi hónap még pont tökéletes a szezonnyitó előtti, csöndesebb Balatoni utazásra, így mindenképp érdemes, ha tehetjük, kihasználni a lehetőséget és kicsit csak magunknak megtartva, eltölteni néhány napot itt. Kutyával, gyerekkel, szerelemmel vagy barátokkal, szülőkkel, nagynénivel, teljesen mindegy milyen korosztályú társasággal mennénk, biztos, hogy mindenki talál a kedvére való kirándulóhelyet és programot, és a friss Balatoni levegő márciusban is simogatja a lelket, töltekezésre fel, irány Fonyód!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://balatontelennyaron.blog.hu/api/trackback/id/tr9017773206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása