Balaton télen-nyáron

Balaton télen-nyáron

Felejthetetlen élmény a balatoni hajós esküvő!

Itt az esküvői szezon!

2020. március 06. - Dekoration

Hadd meséljek el egy történetet: Egy barátnőm már gyerekkora óta ábrándozott a tökéletes esküvőről. Az egyetemen ismertem meg, de neki már akkor precíz elképzelései voltak arról, hogy hogyan fog zajlani élete „Nagy napja”. Tavaly februárban pittyent fel a telefonomon a messenger, azzal a bizonyos jegygyűrűs képpel – és szinte azonnal el is kezdte a szervezést, ugyanis még 2019-ben szerették volna megtartani az esküvőt. Az elképzelésbe rögtön csorbát ejtett a felismerés: bele kell húzni, ha még abban az évben lagzit szeretnének, hiszen a legtöbb helyszín már lefoglalva. Ismerős?

Álomesküvő a Balatonon

balatoni-eskuvoi-helyszin.jpg

Képek forrása: Shutterstock

A „csodahelyszínüket” a Balaton partra álmodták, de rövid telefonálgatás után kezdett egyértelművé válni, hogy mások is hasonlóan gondolkodnak s nem hogy 2019-re, de 2020-ra is szinte lehetetlen volt megfelelő időpontot találni. Nem csupán a megfelelő helyszín lefoglalása küzdelmes, hanem a szállás hozzápasszintása is, ugyanis a násznép jelentős hányada a fővárosból érkezett, de szép számmal voltak a meghívottak listáján külföldiek és az ország különböző pontján élők. Ha belegondolunk, nyáron nem csak a sok rendezvény miatt zsúfolt a Balaton, hanem a tömérdek nyaraló is lefoglalja a jó szállásokat és rengeteg potenciális rendezvényhelyszín a turisták kiszolgálására fordítja a szabad kapacitását.
A másik probléma a parttal volt. Az elképzelésük szerint konkrétan a Balaton mellett, a víz közvetlen közelében szerették volna a szertartást megtartani. Viszont a legtöbb helyszínen erre nincs lehetőség, de akadt olyan rendezvényközpont is, amelynek a kertje konkrétan egy szabad strand mellett terül el, és persze senki sem vágyik bámészkodó fürdőzőkre az esküvője napján.

balatoni-eskuvoi-helyszin-3.jpg
Nem elvetendő gondolat egy esküvőszervezővel is felvenni a kapcsolatot, főleg ha ennyire sürget az idő, és alig néhány hónap jut a teljes szervezésre. Rengeteg hasznos tipp van a tarsolyukban jó ötletekkel és a legjobb szolgáltatók felkutatásával is hatalmas terhet vesz le az ember lányáról! A legtöbb esetben pedig a jó lehetőségek és a kapcsolatrendszer miatt az esküvőre szánt büdzsét alig dobja meg egy szakember megfizetése. A barátnőm például így kapta azt a tuti tippet, ha ragaszkodik a balatoni romantikához, tartsa az esküvőt hajón. Innen indult a tavalyi év legnagyobb bulijának a története...

balatoni-eskuvoi-helyszin-4.jpg

Július végén volt a szertartás és szerencsére remek idő volt, aznap szó szerint tomboló kánikula vette kezdetét.

Miért nyújtott felejthetetlen élményt a balatoni hajós esküvő?

A násznép izgatottan várta, hogy felszálljunk a hajóra, hiszen többen is mondták várakozás közben, hogy a tó közepéről még nem is látták soha a Balatont! Miután elindultunk, meglepetésünkre a kánikula rövidesen kellemessé vált, hiszen a lágy szellő a nyílt vízen szinte simogatta a bőrünket, a személyzet pedig hideg frissítőket szolgált fel! Ahogy egyre beljebb haladtunk a tó közepe felé, kevésbé voltak hallhatók a fürdőzők, a parti zsibongás már csak alig észlehető háttérzajként szolgált. A látvány pedig lenyűgöző volt! A napnyugta narancssárgára színezte a Balaton víztükrét és úgy élvezhettük a szertartást, hogy senki és semmi sem zavart minket, minden város és település tőlünk távol volt, csupán a fényeik jelezték a létezésüket.
A szertartás érzelmes hangulatát megalapozta a lenyűgöző helyszín, amit aztán a hajó testében vacsora, majd hajnalig tartó szórakozás követett.

balatoni-eskuvoi-helyszin-1.jpg


Ha hasonló cipőben jársz most, mint tavaly a barátnőm, akkor mindenképpen arra biztatnálak, hogy semmiképp se adj le a vágyaidból hiszen ez a ti „nagy napotok” de legyetek nyitottak az alternatív lehetőségek felé. Ha balatoni esküvőre vágytok, mindenképp vegyétek figyelembe, hogy egy meghitt szertartás lebonyolításánál nem jó ha sok turista vesz titeket körül. Érdemes olyan helyszínt választani, ahol szép a kilátás, hiszen a fotók lesznek azok az emlékek, amelyeket egy életen keresztül bármikor elő vehetsz ha egy kis nosztalgiára vágysz!

A bejegyzés trackback címe:

https://balatontelennyaron.blog.hu/api/trackback/id/tr6415507484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása