Balaton télen-nyáron

Balaton télen-nyáron

10 hasznos tipp, hogy strandolj kutyával

2021. augusztus 11. - Balatonfan

Az igazi kutyagazdi számára nincs annál jobb, mint együtt lenni kedvencével, szeretnénk négylábú barátunkat minél több helyre magunkkal vinni, minél több programot együtt átélni. Tombol a nyár, vágyunk a vízpartra, és szívünk szerint a strandra is magunkkal vinnénk a kutyánkat.

kutyaval-strandolni-kutyas-strandok-balaton.jpg

Szerencsére ez ma már Magyarországon is egyre több helyen megoldható. Vannak kifejezetten kutyás strandok, vannak olyan helyek, ahol csak nem szólnak, ha kutyával fürdünk, és sajnos olyan is van, amikor a hirdetés szerinti kutyás strand csupán egy törölköző méretű, salakos rész a vízparton.

Az összes – a gazdi és a kutya szempontjából is fontos – kritériumnak megfelelő kutyás strandot Fonyódon találjuk. Van itt szemetes, mosdó a gazdiknak, a víz remek, és egy hatalmas füves rész áll rendelkezésre ahhoz, hogy a négylábúak két pancsolás között futkározzanak. A vízbe lépcsőn lehet lejutni, de építettek egy rámpát is a kutyáknak, megkönnyítve számukra a biztonságos vízbe érkezést. Kényelmes és kellemes kikapcsolódási helyszín kutyának és embernek egyaránt. Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy innen igazán csodálatos kilátás nyílik a Badacsonyra, ahová a természetjárás szerelmesei el is látogathatnak.

Megvan az ötlet, megvan a hely, indulhatunk. S bár az ilyen helyeken általában van házirend, mielőtt kiérünk a kutyás strandra, érdemes átgondolni, milyen íratlan szabályokat illik betartanunk annak érdekében, hogy mindenki számára kellemes élmény legyen a kutyás strandolás.

kutyaval-strandolni-kutyas-strandok-balaton-1.jpg

1. Csak megfelelően szocializált kutyával menjünk közösségbe, szabad területen is. Egy idegenektől rettegő kutya számára stressz lesz az, amit szórakozásnak szántunk, egy agresszív kutya pedig lehetetlenné teszi az egész programot.

2. Ha kutyánk tüzel, semmiképp ne vigyük magunkkal a strandra! Elképzelhetetlen szerelmi sokszög fog kialakulni pillanatok alatt, aminek könnyen kutyaverekedés lehet a vége. (Itt is hangsúlyoznunk kell az ivartalanítás fontosságát.)

3. Ne erőltessük a kutyát, hogy bemenjen a vízbe. Vannak kutyák, akik szívesen úsznak, vannak, akik már az autóból fejest ugranának a vízbe, s vannak, akik bizonytalanok, félnek a víztől vagy egyszerűen nem szeretik azt. Hagyjuk, hogy kedvencünk a saját tempójában ismerkedjen a helyzettel, segítsünk neki türelemmel, de semmiképp ne erőltessük. Lehet, hogy a következő alakalommal már úszni fog, de ha türelmetlenek vagyunk és erőltetjük, soha nem fogja megszeretni a vizet.

4. Biztosítsunk a kutyánknak (is) árnyékot a pihenéshez! Több óra a tűző napon, különösen, ha futkározik az új haverokkal, könnyen hőgutához vezethet, ami kedvencünk életébe is kerülhet.

5. Legyen nálunk zacskó, amivel összeszedhetjük az estleges „végterméket”. Fonyódon ugyan biztosítanak ilyen kis zacskókat, de amúgy is jó, ha mindig van nálunk, amikor együtt utazunk négylábú barátunkkal. (Az utcán is összeszedjük utána, nem igaz?)

6. Ne engedjük, hogy kutyánk zaklassa a többi embert és kutyát, akkor sem, ha szerintünk csak barátkozik. Nem tudhatjuk, a másik kutya hogyan reagál, és a gazdik közül sem örül mindenki, ha idegen tappancsok trappolnak végig rajta vagy a törülközőjén. Egy kutyás strand lényegében egy kutyás park, természetes, ha születnek barátságok, de jobb erre a célra a füves rész, ahol szaladgálni lehet.

7. Ne engedjük, hogy kedvencünk ételt kunyeráljon másoktól, és mi se etessük más kutyáját!

8. Ha kis barátunk „zaklat” valakit, kérjünk az illetőtől elnézést, és hívjuk vissza magunkhoz a kis „zaklatót”.

9. Legyen nálunk friss, tiszta ivóvíz, ügyeljünk rá, hogy kutyánk abból igyon.

10. A legfontosabb: a strandolás teljes ideje alatt figyeljünk oda, mindig tudjuk, hol van a kutyánk, mit csinál. Legyünk vele, ne hagyjuk elkóborolni.

A mi kutyánk, a mi felelősségünk. Tartsuk be ezeket az egyszerű szabályokat, s a közös strandolás garantáltan remek élmény lesz mindenki számára.

AJÁNLÓ >>: SUNSET RESORT: Magyarország első, Balatonon elhelyezkedő, félautomatizált apartmanhotele!

A bejegyzés trackback címe:

https://balatontelennyaron.blog.hu/api/trackback/id/tr1816656460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása