Balaton télen-nyáron

Balaton télen-nyáron

Balatonnál jártam, tanúhegyet láttam

Húsvéti hétvége Fonyódon

2022. április 08. - Balatonfan

Idén (is) egy szempillantás alatt, sok feszültséggel a világban telt el az első negyedév. Szerencsére ez a hónap is (a húsvétnak köszönhetően) tartogat egy hosszú hétvégét, és ha idén nem érezzük annyira a sütés-főzéssel és tojásfestéssel egybekötött készülődést érdemes kicsit kilépni a mindennapok darálójából, és elmenni pár napra pihenni, hogy testileg-lelkileg feltöltődhessünk a következő időszakra. Sem a nyuszi, sem a locsolók nem fognak reklamálni, ha nem leszünk otthon. Sőt, még tojásvadászatról sem kell lemondani: egyes szálláshelyek ilyen kis figyelmességgel is készülnek a látogatók számára ezen időszakban. Húsvéti hétvégére programajánló következik, pihenni vágyóknak.

Bár nem felhőtlenül indult az április, mediterrán ciklont és hirtelen hideget is hozott, de az eső már édes tavasz illattal érkezett, és a természetnek minden csepp igazi áldás: egyre több növény kizöldült, a fák pedig virágba borultak. Ha valahol csodálatos a természet ébredése, az a Balaton, és mivel jócskán a szezon előtt vagyunk, így akár utolsó pillanatban is dönthetünk az utazás mellett, gyors szállásfoglalás, pakolás és egy-két vagy maximum három órás utat követően már a Balaton egyik városkájának vendégszeretetét és magával ragadó báját élvezhetjük, tömeg nélkül. Szállásfoglalás még sosem volt ilyen egyszerű, hiszen néhány kattintással intézhető minden, akár perceken belül, és így tényleg csak a pihenésre kell koncentrálni.

A déli part minden kétséget kizáróan a legszebb kilátással büszkélkedhet, így érdemes az úticélt ezen a partszakaszon kiválasztani, hogy az északi part tanúhegyeit teljes pompájukban megcsodálhassuk. Érdemes kinézni egy-két kiránduló helyet, mint például a már sokszor emlegetett Valkó-kilátó a Sipos-heggyel vagy a Panoráma sétány, melyek egyéni és családi gyalogtúrákhoz is kitűnő úticélok. Ha jobb szeretjük a szervezett túrákat, akkor a húsvéti hétvége szombat délutánjának egészségtúrája a Várhegyre a tökéletes választás, helytörténész szakember vezetésével.

Szombat délelőtt mindenképp érdemes ellátogatni a méltán híres Fonyódi piacra, ahol a napi élelmiszerek, zöldségek, gyümölcsök mellett, nép- és iparművészeti alkotások, antikvár régiségek, festmények is kaphatóak. Ha nem is szakavatott szemekkel vizsgáljuk az antikvitásokat, élmény lesz a kincskeresés, és a hangulat megélése, így érdemes kicsit elidőzni a képek, könyvek és egyéb használati és dísztárgyak között. Aki a napi bevásárlást tervezi itt, az sem fog csalódni, ez az őstermelői piac, különleges atmoszférájával az évek során igazi látványossággá nőte ki magát, így még egy klasszikus „piacozás” is igazi élmény lesz.

husveti-hetvege-balaton-fonyod-sunset-resort-balaton-telen-nyaron.jpg

Az éttermek és kávézók között a családias hangulatú helyektől kezdve a gyermekkort megidéző kockás terítős helyeken át széles kínálat várja a gasztronómiai élményekre vágyókat, a vízparti helyek mellett a Várhegy lábánál is van lehetőségünk egy finom ebéd vagy vacsora elfogyasztására.

Bár az időjárás még nem feltétlenül kedvez a teraszos étkezésekhez, akár egy kávé erejéig érdemes kiülni a partra és magunkba szívni a fantasztikus látványt, hogy legyen mire visszagondolva számolni a napokat a következő „kiruccanásig” a hazatérést követően, egy-egy munkanap szabad két percében.

A bejegyzés trackback címe:

https://balatontelennyaron.blog.hu/api/trackback/id/tr7217800311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása